Stek Bavette smażony w rozmarynie i miodzie
Doskonały stek to nie lada sztuka. Mimo teoretycznej prostoty wykonania i niewielkiej ilości dodatków, sam proces smażenia i wyczucia mięsa może nie być łatwy. Skorzystajcie z przepisu naszej trenerki Marii lub zapiszcie się na nasze wyjątkowe warsztaty, podczas których zgłębimy z Wami tajniki doskonałych steków.
Stek Bavette smażony w rozmarynie i miodzie
Składniki dla 2 osób:
- 200 g steka bavette
- 3 łyżki miodu
- 3 łyżki masła
- kilka kropli sosu sojowego
- sól gruboziarnista
- 1 gałązka rozmarynu
Wykonanie:
Mięso na steki powinno być w temperaturze pokojowej.
Na niewielkim ogniu na patelni topimy masło i miód. Kiedy się połączą dodajemy sos sojowy i chwilę gotujemy.
Na rozgrzanego grilla lub patelnię grillową kładziemy stek, smażymy 2-3 minuty z każdej strony. Kiedy stek jest gotowy zdejmujemy go z grilla i posypujemy siekanym rozmarynem oraz gruboziarnistą solą. Na końcu polewamy sosem i niezwłocznie podajemy.
Przepis: Maria Najgrodzka
Voucher na warsztaty stekowe oraz te na temat wołowiny kupisz tutaj!
- Baner Sb (2)
Szukaj wg. kuchni świata
KONTAKT
"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Godziny otwarcia:
Pn-Pt: 11-20
Sb: 11-16
tel.: 22 299 28 71
kom.: 660 976 792
e-mail: info@skladbananow.pl