Stek Bavette smażony w rozmarynie i miodzie by Maria Najgrodzka

Składniki dla 2 osób:
• 200 g steka bavette
• 3 łyżki miodu
• 3 łyżki masła
Kilka kropli sosu sojowego
• sól gruboziarnista
• 1 gałązka romzarynu

Wykonanie: 
Mięso na steki powinno być w temperaturze pokojowej.
Na niewielkim ogniu na patelni topimy masło i miód. Kiedy się połączą dodajemy sos sojowy i chwilę gotujemy.
Na rozgrzanego grilla lub patelnię grillową kładziemy stek, smażymy 2-3 minuty z każdej strony. Kiedy stek jest gotowy zdejmujemy go z grilla i posypujemy siekanym rozmarynem oraz gruboziarnistą solą. Na końcu polewamy sosem i niezwłocznie podajemy.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *