fbpx

Doskonały stek to nie lada sztuka. Mimo teoretycznej prostoty wykonania i niewielkiej ilości dodatków, sam proces smażenia i wyczucia mięsa może nie być łatwy. Skorzystajcie z przepisu naszej trenerki Marii lub zapiszcie się na nasze wyjątkowe warsztaty, podczas których zgłębimy z Wami tajniki doskonałych steków.

Stek Bavette smażony w rozmarynie i miodzie

Składniki dla 2 osób:

Wykonanie: 

Mięso na steki powinno być w temperaturze pokojowej.
Na niewielkim ogniu na patelni topimy masło i miód. Kiedy się połączą dodajemy sos sojowy i chwilę gotujemy.
Na rozgrzanego grilla lub patelnię grillową kładziemy stek, smażymy 2-3 minuty z każdej strony. Kiedy stek jest gotowy zdejmujemy go z grilla i posypujemy siekanym rozmarynem oraz gruboziarnistą solą. Na końcu polewamy sosem i niezwłocznie podajemy.

Przepis: Maria Najgrodzka

Voucher na warsztaty stekowe oraz te na temat wołowiny kupisz tutaj!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *