Wielkanocne inspiracje cz. II – Meksyk
On
Jajka a la gringa
Według Gourmet Food Magazine, jednego z najważniejszych kulinarnych magazynów na świecie – Pol-Mex jest najciekawszym trendem 2018 roku. Jako, że nigdy nie pozostajemy w tyle w podążaniu za kulinarnymi nowinkami, prezentujemy dwa przepisy w tym stylu.
Jaja z majonezem chipotle
Składniki:
- 10 jaj ugotowanych na twardo, obranych
- 10 łyżek majonezu (może być japoński, jeśli również nabyłeś TEN zestaw)
- 4 łyżki chipotle (jeśli masz słabą tolerancję na pikantne potrawy użyj mniej)
- Pęczek kolendry
- 2 limonki
Wykonanie:
Jaja przekrój na pół. Majonez wymieszaj z chipotle. Nakładaj na jajka. Dekoruj kolendrą i serwuj z ćwiartkami limonki.
Jaja z fasolą i nachosami
Składniki:
- 10 jaj ugotowanych na twardo, obranych
- 1 puszka fasoli smażonej
- 1 paczka nachosów
- 1 puszka salsy verde
- Tarty parmezan lub pokruszony ser bałkański
Wykonanie:
Jaja przekrój na pół, wyjmij żółtka. W misce połącz żółtka z fasolą. Nadziewaj jaja, polewaj salsą, wbijaj po jednym chipsie w nadzienie i posypuj serem.
Voucher na szkolenia kuchni meksykańskiej kupisz tutaj!
- Baner Sb (2)
Szukaj wg. kuchni świata
KONTAKT
"Skład Bananów"
ul. Postępu 5
02-676 Warszawa
Godziny otwarcia:
Pn-Pt: 11-20
Sb: 11-16
tel.: 22 299 28 71
kom.: 660 976 792
e-mail: info@skladbananow.pl