fbpx

Dbajcie o siebie jak najlepiej, a już niebawem spotkamy się ponownie w naszej kuchni. Tymczasem dzielimy się z Wami przepisami naszych trenerów. Kukurydziane tortille to przede wszystkim tacos i tostadas, ale z genialnych placków można zrobić coś więcej – flautas. Co powiecie na smażone chrupiące roladki? Z prostym ziemniaczanym nadzieniem, na które składniki prawdopodobnie macie w domu. Bezglutenowe, pełne smaku tortille i pozostałe meksykańskie składniki zamówicie z dowozem lub z odbiorem w opcji „przez drzwi” w sklepie Masala Smaki Świata.

kurs kuchni meksykańskiej warszawa

O tu piecze chilli, o tu! Najostrzejsze papryczki to domena Isabel, naszej trenerki kuchni meksykańskiej

Flautas chipotle – roladki z tortilli kukurydzianych z farszem ziemniaczanym

Składniki na 2 porcje:

Dodatkowo:

Wykonanie:

Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Wystudź i obierz. Cebulę pokrój w kostkę, chipotle i kolendrę drobno posiekaj.

Na oliwie podsmaż cebulkę i ziemniaki, które jednocześnie rozgniataj widelcem. Dodaj chipotle i kolendrę.

Na suchej i rozgrzanej patelni podgrzej tortillę, a następnie nadziej ją przygotowanym ziemniaczanym farszem. Zroluj i zabezpiecz patyczkiem.

Usmaż na głębokim tłuszczu. Podawaj z posiekaną sałatą i rzodkiewką.

Do flautas możesz podać lemoniadę Jarritos, aby dopełnić naszą meksykańską ucztę!

Przepis: Isabel Balderas

Voucher na kurs kuchni meksykańskiej z Isabel Balderas możesz kupić już teraz!

flautas na kursie kuchni meksykańskiej z Isabel Balderas

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *