fbpx

Stuletnie jaja to prawdziwy rarytas dla koneserów niespotykanych smaków. Intensywny jajeczny aromat podbił już serca milionów ludzi na całym świecie – już kolejny rok wprowadzamy ten niesamowity produkt do naszego asortymentu, by i Polacy mieli okazję się w nim zasmakować. Poniżej przedstawiamy bardzo prosty sposób na ich przygotowanie – smak jajek odświeżamy sokiem z limonki, łamiemy pikantnością chilli, nie zapominając przy tym o azjatyckim smaku świeżych ziół!

Stuletnie jaja

Ilość porcji: 2-3 porcje
Czas przygotowania: 5 min

Składniki:

Wykonanie:

Jajka obierz i przelej wrzątkiem. Pokrój na ćwiartki i włóż do miseczki.

Zetrzyj cukier palmowy i wymieszaj go z sokiem z limonki i posiekanymi chilli. Zalej tak przygotowanym dressingiem jajka. Dodaj kolendrę i bazylię.

Podawaj posypane liśćmi limety kaffir, z sosem sojowym, ćwiartkami limonki i szczypiorkiem.

 Tekst, przepis oraz zdjęcie: Izabela Zielska

Voucher na nasze kursy kulinarne, na których poznasz przepisy na stuletnie jajka możesz kupić już teraz ! 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *