Stuletnie jaja to prawdziwy rarytas dla koneserów niespotykanych smaków. Intensywny jajeczny aromat podbił już serca milionów ludzi na całym świecie – już kolejny rok wprowadzamy ten niesamowity produkt do naszego asortymentu, by i Polacy mieli okazję się w nim zasmakować. Poniżej przedstawiamy bardzo prosty sposób na ich przygotowanie – smak jajek odświeżamy sokiem z limonki, łamiemy pikantnością chilli, nie zapominając przy tym o azjatyckim smaku świeżych ziół!

Ilość porcji: 2-3 porcje
Czas przygotowania: 5 min

Składniki:Stuletnie jaja

Sposób przygotowania:

  1. Jajka obierz i przelej wrzątkiem. Pokrój na ćwiartki i włóż do miseczki.
  2. Zetrzyj cukier palmowy i wymieszaj go z sokiem z limonki i posiekanymi chilli. Zalej tak przygotowanym dressingiem jajka. Dodaj kolendrę i bazylię.
  3. Podawaj posypane liśćmi limety kaffir, z sosem sojowym, ćwiartkami limonki i szczypiorkiem.

 Tekst, przepis oraz zdjęcie: Izabela Zielska

Tagged with:
 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *