JAJKA A LA GRINGA

Według Gourmet Food Magazine, jednego z najważniejszych kulinarnych magazynów na świecie – Pol-Mex jest najciekawszym trendem 2018 roku. Jako, że nigdy nie pozostajemy w tyle w podążaniu za kulinarnymi nowinkami, prezentujemy dwa przepisy w tym stylu.

 

Na pierwszym planie jajko z majonezem chipotle i kolendrą, w tle jajko z fasloą smażoną - frijoles refritos i nachos.

JAJA Z MAJONEZEM CHIPOTLE

Składniki:

  • 10 jaj ugotowanych na twardo, obranych
  • 10 łyżek majonezu (może być japoński, jeśli również nabyłeś TEN zestaw)
  • 4 łyżki chipotle (jeśli masz słabą tolerancję na pikantne potrawy użyj mniej)
  • Pęczek kolendry
  • 2 limonki

Przygotowanie: Jaja przekrój na pół. Majonez wymieszaj z chipotle. Nakładaj na jajka. Dekoruj kolendrą i serwuj z ćwiartkami limonki.

JAJA Z FASOLĄ I NACHOSAMI

Składniki:

Przygotowanie: Jaja przekrój na pół, wyjmij żółtka. W misce połącz żółtka z fasolą. Nadziewaj jaja, polewaj salsą, wbijaj po jednym chipsie w nadzienie i posypuj serem.

 

ZESTAW PRODUKTÓW POTRZEBNYCH DO PRZYGOTOWANIA DAŃ „JAJKO A LA GRINGA” KUPISZ W NASZYM SKLEPIE MASALA SMAKI ŚWIATA

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *